Just be

therapie & coaching
voor

Schoolkinderen

Pubers

Jongvolwassenen

Ouders

Just be

therapie & coaching
voor

Schoolkinderen

Pubers

Jongvolwassenen

Ouders

Psychodynamicahoe werk ik Praktijk Just Be

De hulp die ik geef heet Psychodynamische therapie. Deze therapie combineer ik met coaching en psycho-educatie. Ik kijk niet alleen naar hoe jij je voelt en gedraagt, maar ook hoe je denkt en hoe je lichaam reageert. Wanneer alles in harmonie is, voel jij je meestal fit, vrolijk en in evenwicht. Wanneer dit niet het geval is, kun je je vermoeid en somber voelen.

Psychodynamische therapie is afgeleid van de psychoanalyse, maar is minder intensief. Met behulp van psychodynamische therapie krijg je inzicht in jouw onbewuste gedachten en gevoelens. Dit kunnen bijvoorbeeld herinneringen zijn uit je vroege jeugd. Je kunt deze herinneringen niet meer bewust voor de geest halen, maar ze hebben wel invloed op jouw huidige gevoelens en gedrag. We krijgen toegang tot jouw onderbewuste waardoor je meer inzicht krijgt in jouw psychische problemen. Ik help je deze problemen verwerken of ik leer je er mee om gaan.
Als psychodynamisch therapeut heb ik een veelheid aan technieken tot mijn beschikking om jou te begeleiden. Tijdens de therapie combineer ik de meest effectieve technieken uit diverse therapievormen. Als je eenmaal hebt besloten om hulp in te schakelen, hoef jij je niet meer af te vragen welke therapievorm het beste voor jou is. Omdat ik dynamisch werk, kan ik de therapievorm inzetten die bij jou en jouw hulpvraag past.

Therapie geeft nieuwe inzichten en nieuwe energie.


Therapie

  • Therapie betekent niet dat een ander het voor jou doet, je doet het zelf maar je hoeft het niet alleen te doen.
  • Therapie is niet alleen praten over jezelf, het is ook voelen en experimenteren.
  • Therapie is niet alleen zwaar, het is ook verlichtend en humorvol.
  • Veranderen is niet een ander worden, het is meer jezelf worden.
  • In therapie gaan betekent niet dat je faalt, het betekent dat je verantwoordelijkheid voor je kunnen en je niet-kunnen neemt, en dat je gelooft in jouw groeimogelijkheden.
  • In therapie ondervind je wat er gebeurt als je kunt stilstaan bij wat is, zoals het is. Acceptatie van wat er is kan al verandering teweegbrengen.

Bekijk hier voor welke therapievormen je bij mij terecht kunt.