Just be

therapie & coaching
voor

Schoolkinderen

Pubers

Jongvolwassenen

Ouders

over mij

Just be

therapie & coaching
voor

Schoolkinderen

Pubers

Jongvolwassenen

Ouders

Over mij

Hallo, ik ben Bettina. Ik ben getrouwd en moeder van twee opgroeiende zoons. Samen met mijn mannen en onze Labrador, Lobke ben ik in mijn vrije tijd regelmatig op het strand te vinden. Naast banjeren over het strand, ben ik dol op dansen en klus ik graag in huis.

Als gezin zijn we gastgezin voor Europa Kinderhulp. We bieden kwetsbare, kansarme (buitenlandse) kinderen een vakantie aan waarin we ze liefde, aandacht, structuur en warmte geven. Daarnaast steunen en coachen we de kinderen met een positieve insteek, zodat ze weer verder de toekomst in kunnen.

Na een lange periode in de commercie gewerkt te hebben vond ik daar geen voldoening meer in. Het meest boeiend aan dit werk vond ik het contact met de mensen. Vandaar dat ik heb besloten me hier verder in te verdiepen en de vierjarige HBO opleiding tot Psychodynamisch therapeut te volgen.
Na het afronden van de studie ben ik mijn eigen praktijk gestart, waar ik mensen begeleid (weer) in hun kracht te staan.

Om meer inzicht in lichamelijke- en psychische problemen te krijgen, heb ik mijn Medische basiskennis diploma en Psychosociale basiskennis diploma (HBO) behaald. Met deze kennis weet ik of ik iemand kan helpen of dat het verstandiger is iemand door te verwijzen.

Na jaren in mijn praktijk gewerkt te hebben met mensen van alle leeftijden ben ik erachter gekomen dat mijn hart bij het werken met kinderen, pubers en jongvolwassen ligt, vandaar dat ik me hier verder in gespecialiseerd heb en de opleiding tot Kindercoach en Opvoedcoach heb gevolgd.

Ook heb ik de opleiding tot Kindertolk® volgens de PresentChild® methode gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd hoe kinderen hun ouders spiegelen. Het welbevinden van je kind is in grote mate afhankelijk van jou, de ouder. Kinderen voelen hun ouders haarfijn aan en geven daar expressie aan in hun gedrag, spel en ontwikkeling.

Daarnaast ben ik gediplomeerd HSP coach. Ik begeleid kinderen en jongeren die extra gevoelig voor prikkels zijn. Doordat ze makkelijk overprikkeld raken, zijn ze gevoeliger en kwetsbaarder dan de meeste kinderen/mensen.

Bettina (1970)